21. maj 2019.21. maj 2019.
Naslovne strane za utorak

Naslovne strane za utorak

(Beta) - Dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za utorak 21. maj pišu o boravku misije Međunarodnog monetarnog fonda, glasanju u Skupštini Srbije o izmenama Krivičnog zakonika poznatim u javnosti kao Tijanin zakon, izborima za gradonačelnike na severu Kosova.

ALO - "Imate kineski telefon? Nećete imati jutjub!", list piše da je američki Gugl suspendovao lincencu kompaniji "Huavej" i da će taj kineski proizvođač mobilnih telefona ostati na osnovnoj verziji operativnog sistema "Android". "Srbi oborili NATO avion od dve milijarde dolara", list piše da je srpska vojska tokom bombardovanja 1999. godine "oborila američki strateški bombarder B-2", ali da SAD to "nikada nije priznala".

BLIC - List piše da se u Skupštini Srbije u utorak glasa za izmenu Krivičnog zakonika "Dve godine borbe za doživotni zatvor za ubice dece". Od raspada zajedničke države prošlo je 13 godine piše list pod naslovom "Gde smo danas mi, a đe je Crna Gora".

VEČERNjE NOVOSTI - "Srbija kupuje 10 tona zlata", piše list navodeći da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić dao zadatak guvernerki Jorkovanki Tabaković i ministru Siniši Malom posle sastanka sa misijom Međunarodnog monetarnog fonda. O kontramerama koje je predsednik Vučić najavljivao zbog prištinskih taksi, list piše pod naslovom "Beograd u petak uzvraća udarac".

DANAS - "Glasali samo oni koji si umali lični interes", list obavljuje razgovor sa bivšim potpredsednikom parlamenta u Prištini o izborima na severu Kosova. O zbivanjima u Skupštini Srbije gde su na dnevom redu bile izmene Krivičnog zakonika list piše: "Naprednjaci napali sudiju Miodraga Majića".

INFORMER - "Rusija: Srbiji stiže pancir", list navodi da će Srbija dobiti "ruski raketni PVO sistem 'pancir S1'". "Gradi se još 157 kilometara autoputa", list piše o planovima za izgrađnu Moravskog koridora od Preljine do Pojata i deonice autoputa Beograd-Sarajevo.

KURIR - "Gugl želi da uništu Huavej", list piše da je američki "Gugl" prekinuo saradnju sa kompanijom "Huavej". "Mali:Srbija je spremna za 5G mrežu", list piše o konferenciji Adria media grupe o Digitalnom bankarstvu i izjavi ministra finansija Siniše Malog prilikom otvaranja konferencije.

POLITIKA - List piše da je za ponedeljak zakazana posebna sednica Narodne skupštine na kojoj će govoriti predsednik države Aleksandar Vučić: "Vučić iznosi planove za KiM". O posledicama nevremena pod naslovom "Velika šteta na uslovima širom Srbije".

SRPSKI TELEGRAF - "Pet udara na Vučića do jula", list piše da će "pritisci na Srbiju i Aleksandra Vučića kulminirati uoči samita o zapadnom Balkanu u Parizu početkom jula". "Klinton: Kako sam rasturio veliku Srbiju", list piše da je bivši predsednik SAD Bil Klinon tokom razgovora sa nemačkim zvaničnicima devedesetih Gerhardom Šrederom i Helmutom Holom ispričao "kako je uspeo da raskine pakt Slobodana Miloševića i Franje Tuđmana".

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa