28. maj 2019.28. maj 2019.
Izjašnjavanje građana na Starom Gradu

Izjašnjavanje građana na Starom Gradu

Građani opštine Stari grad mogu od danas do 16. juna da se izjasne na referendumu o radovima u toj centralnoj beogradskoj opštini, rekao je Marko Bastać, predsednik te opštine koja je raspisala referendum.

On je na konferenciji za novinare na jednoj od lokacija gde se izvode radovi rekao da ti radovi izazivaju "haosu" i da se o njima nisu izjasnili ni gradjani ni struka.

Po rečima Bastaća, pravo glasa na referendumu ima 56.000 građana koji će se izjašnjavati u svojim zgradama, ali ako ih akreditovani anketari ne nadju, mogu da to učini u prostorijama opštine Stari grad, svakog radnog dana i vikendom od 8 do 20 časova.

Istakao je da se pitanja na referedumu odnose na radove koji vode ka "ukidanju kompletnog saobraćaja na Trgu Republike" i sprečavaju prolaz 60.000 vozila svakog dana, a sprovde se u okviru širenja i popločavanja te zone.

Takođe, građani će se izjašnjavati i o uvodjenju trolejbuskog sabraćaja u ulici Gundulićev venac, kao i izgradnji žičare na Kalemegdanu, što je, kako je istakao Bastać, obustavljeno odlukom Upravnog suda.

On je rekao da se referendumom štiti zakon jer se radovi sprovode "van svih pravila, dozvola i zdrave logike".

"Rezultati referenduma biće dostavljeni Skupštini grada", rekao je Bastać, navodeći da se Srpska napredna stranka plaši volje gradjana i pokušava na sve načine da referendum opstruira.

Opština Stari grad, kako je kazao, ima pravo da raspiše referendum, kao i da gradjani već dolaze u zgradu te opštine da se izjasne.

"Gradonačelnik je kidnapovan, iza ovog haosa u gradu stoji večiti zamenik Goran Vesić", rekao je Bastać.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa