Инфо

19. јануар 2018.19. јан 2018.

Недимовић: У овој години три пута више средстава за младе пољопривреднике

Министар пољопривреде Србије Бранислав Недимовић изјавио је данас у Чачку да ће у овој години бити три пута више новца за подстицајна седства младим пољопривредницима него што је било опредељено 2017. године.
Он је новинарима у Чачку казао да праве резултате тих подстицајних мера очекује за три - четири године и додао да ће Министарство и даље подржавати младе људе који желе да се баве пљопривредом.
Недимовић је додао да у 2018. години Минстарство пољопривреде жели да афирмише секторе воћарства, повртарства и сточарства који су, према његовој оцени, три најтеже гране пољопривреде.
Он је подсетио да су мере које су посвећене младим пољопровредницима први пут биле примењене 2017. године, да је интересовање било велико и да је подстицјана средства добило 667 људи.
"По први пут смо давали 10.000 евра бесповратних средстава, с тим што је сваки млади пољопривредник морао да обезбеди 25 одсто сам", рекао је Недимовић.
Министар пољопривреде разговарао је данас у Чачку са младим пољоприврдницима који су добили подстицајна средства од Министарства пољопривреде, као и са руководством града, а посетио је и Институт за воћарство у том граду.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa