Инфо

20. јануар 2018.20. јан 2018.
ЋИРИЛИЦА ЧУВА СРБИЈУ

ЋИРИЛИЦА ЧУВА СРБИЈУ

У Бадовинцима је синоћ одржано књижевно музичко вече, на коме су своје књиге: „Здрав Србине, мој поносу“ и „Тако је живео и стварао Драгиша Недовић“, представили аутори: Драгиша Симић и Драган Батаљевић. Симић је широј јавности познат као чувени здравичар у Србији, а Батаљевић је редовни професор Правног факултета у Крагујевцу. У име Удружења за негу ћирилице „Добрица Ерић“ које се појављује као издавач, говорио је председник Миша Којић.
Већи број присутних у сали за венчање месне заједнице највећег мачванског села крај Дрине, имао је прилику да се практично упозна са порукама и поукама ових књига, кроз песму: Изворне певачке групе „Дрина“ из Бадовинаца и певача солиста и инструменталиста Светислава Микета Чупића и Живадина Којића, познатијег по надимку Жића Чокешинац. Из сале се чула громогласна музика и песма више антологијских остварења Драгише Недовића.
Учесници су се заложили за већу бригу државе о српском језику и култури, те чешћу употребу ћирилице, (свугде и на сваком месту) и изворне народне музике( превасходно у електронским медијима), као националног обележја Срба.
Љ.Ђ.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa