Инфо

20. јануар 2018.20. јан 2018.
Бела кућа оптужила демократе да Американце узимају за таоце

Бела кућа оптужила демократе да Американце узимају за таоце

БЕОГРАД, 20. јануара 2018. (Бета-АФП) - Бела куц́а је данас оптужила демократе у Конгресу да Американце узимају за "таоце" после неуспелих преговора о буџету и делимичног затварања федералне владе.
Портпаролка америчког председника Доналда Трампа, Сара Сандерс, рекла је да су демократе у Сенату "ставиле политику изнад националне безбедности".

"Нећемо преговарати о статусу илегалних имиграната док демократе грађане који поштују закон држе као таоце својим неодговорним захтевима", рекла је Сандерс.

Делимично затварање америчких федералних служби ступило је на снагу у поноћ након неуспеха републиканаца и демократа у Сенату да постигну компромис о буџету.

То је прва блокада савезне владе од октобра 2013, када је трајала 16 дана.

Демократе условљавају гласање договора о заштити од депортације 700.000 младих имигранта који су доведени у земљу као деца и ту илегално остали. Трамп је прекинуо програм из времена његовог претходника Барака Обаме који даје заштиту тим младим имигрантима. Трамп тражи да будући договор о имиграцији укључи новац за изградњу зида на америчко-мексичкој граници.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa