Инфо

20. јануар 2018.20. јан 2018.
Тачи учествује на Светском економском форуму у Давосу

Тачи учествује на Светском економском форуму у Давосу

ПРИШТИНА, 20. јануара 2018. (Бета) - Председник Косова Хашим Тачи ће учествовати на Светком економском форуму у Давосу, од 23. до 26. јануара, саопштено је данас из кабинета косовског председника.

Током форума Тачи ће имати многобројне сусрете на којима ће разговарати "о процесу признања Косова и унапређењу билатералних односа са представницима земаља учесника форума".

На форуму традицонално учествује већина лидера најразвијених држава света, земаља чланица Г7 и Г20.

Организатори Светског економског форума саопштили су раније да ће амерички председник Доналд Трамп одржати говор на крају скупа у Давосу током којег ће се учесници усредсредити на проналажењу начина за међународну сарадњу о кључним питањима од заједничког интереса.

Организатори су навели да ће међународна безбедност, екологија и глобална привреда бити главне теме годишњег скупа пословних лидера, представника цивилног друштва, академика и познатих личности у швајцарском алпском туристичком центру Давос.

Предвиђено је учешће десет шефова држава или влада из Африке, девет с Блиског истока и северног дела Африке, шест из Латинске Америке, као и западних лидера, међу којима ће бити председник Француске Емануел Макрон и британска премијерка Тереза Меј.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa