Инфо

2. септембар 2019.2. сеп 2019.
Феноменалан наступ саства Shira u'tfila у врту Библиотеке шабачке

Феноменалан наступ саства Shira u'tfila у врту Библиотеке шабачке

Врт Библиотеке шабачке чудесно је оживео синоћ, наступом састава Shira u’tfila. Публика је уживала у путовању кроз Балкан, Медитеран и Блиски Исток, ношена музиком сефардских Јевреја.

Ми одавно немамо јеврејску заједницу у Шапцу, али ово је град који чува сећање на своје суграђане који су живели са нама и уз нас. Шабац је град који по свом бивству припада нацији званој човечност и човечанство, чији је императив да негује културу сећања. Желим вам да уживате у откривању нових светова, а нашим драгим гостима да се овде осете домаћим и да се ускоро поново врате међу своје, рекла је директорка Библиотеке Јелена Подгорац Јовановић.

Shira u’tfila бави се истраживањем, аранжирањем и извођењем сефардске музике Балкана, Медитерана и Блиског Истока. Инспирацију за своју музику проналази у богатству балканске, јеврејско-шпанске, отоманско-турске и арапске музичке традиције. Група страствено комбинује традиционалну музику и посвећеност њеном очувању са талентом за фјужн и импровизацију. Бенд креира јединстен звук кроз модеран приступ историјском наслеђу.

Иако је ово четврти наступ овог саставу у Шапцу, трећи у Библиотеци шабачкој, било је као да је први. Такву инфузију енергије одавно нисмо осетили.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa