Инфо

8. октобар 2019.8. окт 2019.
Ружић: Следеће године Закон о платама државних службеника

Ружић: Следеће године Закон о платама државних службеника

(Бета) - Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић разговарао је данас са делегацијом Међународног монетарног фонда, коју предводи Јан Кејс Мартејн, понајвише о напретку у управљању људским ресурсима.
Ружић је објаснио да Влада Србије прати број запослених у органима државне управе кроз кадровски план органа државне управе.

"Сваке године у поступку припреме буџета органи припремају и кадровски план којим планирају број запослених и број нових приправника. Циљ је да Влада усвоји целовит кадровски план за све органе који ће одговорити на потребе и бити усаглашен са могућностима буџета" рекао је Ружић.

Министар је најавио да ће у току следеће године бити припремљен Закон о платама државних службеника и намештеника и усвојени поџаконски акти за спровођење свих до сада усвојених закона чија је примена одложена, а као најзначајнији истакао Уредбу о коефицијентима за радна места из Каталога радних места.

"У завршном смо делу разговора са ресорима о потребама да се постојећи Каталог иновира, а иза нас су разговори са синдикатима о висини коефицијената у новој Уредби, који су сада предмет анализа, након којих ће уследити нова серија разговора са социјалним партнерима о реформи плата", рекао је Ружић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa