Инфо

20. децембар 2019.20. дец 2019.
Најава децембарске акције превентивних прегледа

Најава децембарске акције превентивних прегледа

У недељу 22. децембра, одржаће се још једна акција бесплатних превентивних прегледа у здравственим установама широм Србије. То ће бити 17. по реду акција превентивних прегледа, која се изводи под покровитељством Министарство здравља.


За ову акцију, у шабачкој Општој болници вршиће се следећи специјалистички прегледи:
У згради Интернистичког блока, у кабинетима Службе за интерну медицину мериће се висина крвног притиска и нивоа шећера из капиларне крви, вршити екг снимање и специјалистички прегледи. У Служби биохемијске лабораторије радиће се анализе којим се утврђују туморски маркери ЦА 125 за жене и ПСА за мушкарце и утврђивање нивоа шећера из венске крви.

Такође, у приземљу исте зграде у кабинетима РТГ службе обављаће се ултразвучни прегледи абдомена.
Акција ће се одвијати у времену од 8 до 16 сати. При доласку, потребно је јавити се на РТГ шалтер у приземљу Интернистичког блока, ради регистрације и даљег упућивања на понуђене превентивне прегледе.

Поседовање важеће здравствене картице није неопходно, довољно је имати било какав идентификациони документ.

Напомена за пацијенте који намеравају да анализирају крв: ради добијања што прецизнијих резултата - не препоручује се конзумирање хране 12 -14 сати пре времена тестирања. Планирано је да се узорци крви узимају од 8 до 10 сати. Они који су током претходних 6 месеци тестирали туморске маркере ПСА и ЦА125- нема потребе да понављају анализу.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa