Инфо

22. јануар 2020.22. јан 2020.
Бета

Бета

Лончар: Србија има реагенсе који утврђују нови коронавирус


Министар здравља Златибор Лончар изјавио је данас да нема разлога за панику после појаве новог коронавируса у Кини и да у предузете све мере како би се спречила да се тај вирус појави у Србији, објављено је на сајту Владе Србије.

Лончар је рекао да се ситуација прати из дана у дан и да је на београдском Аеродрому "Никола Тесла" постављена најмодернија термовизијска камера, која свима који уђу детектује телесну температуру.

Ако се утврди да нека особа има повишену температуру, смешта се у карантин, а затим пребацује на Инфективну клинику, где се даље прати њено стање, објаснио је министар.


Према његовим речима, Србија је једна од ретких земаља која већ има реагенсе за утврђивање најновијег вируса, управо на Инфективној клиници.


"Радимо све што препоручује Светска здравствена организација, чак и више од тога", рекао је Лончар и указао да је и представник СЗО у Србији рекао да је Србија апсолутно у рангу свих развијених европских земаља.


Пренео је и да данас послеподне хитно заседа Светска здравствена организација, након чега ће уследити препоруке за даље поступање ради спречавања ширења вируса.


Србија је пооштрила контролу на граничним прелазима због коронавируса, од кога је у Кини оболело 400 и умрло девет особа, наводи се на сајту Владе Србије.
Извор: Бета

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa