Инфо

25. фебруар 2020.25. феб 2020.
Сумња на коронавирус у Шапцу

Сумња на коронавирус у Шапцу

Два пацијента смештена су на Инфективно одељење болнице у Шапцу због сумње на коронавирус. Један пацијент је боравио у Тајланду, а други се вратио из Милана са симптомима сличним грипу, сазнаје РТС.

На Инфективно одељење Опште болнице "Др Лаза К. Лазаревић" у Шапцу смештен је пацијент због сумње на коронавирус.

Како нам је потврђено у епидемиолошкој служби Завода за јавно здравље, реч је о мушкарцу старом 22 године који је два месеца пословно боравио у Милану у Италији, а у Шабац је стигао са високом температуром.

Узорак материјала за анализу, како нам је речено, послат је на Институт "Торлак".

Претходно је хоспитализован пацијент који је боравио у Тајланду, а као и повратник из Милана није респираторно угрожен, већ има симптоме грипа.

Они су смештени у прописно опремљеним изолационим јединицама, искључиво према процедури и упутствима Института за јавно здравље Србије "Др Милан Јовановић Батут".

Иначе, због развоја ситуације са Ковидом-19, Србија је појачала надзор путника на граничним прелазима. Јуче је одржан хитан састанак радне групе Министарства здравља за контролу вируса.

Министар здравља Златибор Лончар каже за РТС да апсолутно нема места за панику која почиње да се шири и истиче да истиче да је ситуација у Србији далеко од алармантне.
РТС

Најновији број

16. септембар 2021.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa