Инфо

16. мај 2020.16. мај 2020.
Зеленовић: Шабац ће одбранити слободу

Зеленовић: Шабац ће одбранити слободу

Управни суд у Новом Саду је пресудио да 406 потписа подршке листи за локалне изборе у Шапцу "Небојша Зеленовић - Шабац је наш", коју предводи председник странке Заједно за Србију и актуелни градоначелник Шапца Небојша Зеленовић, нису формално исправни. Иако је реч о пропустима нотара, последице погађају изборну листу и грађане који су јој дали подршку, али ни то неће спречити одбрану слободе у Шнашем граду, наглашено је на конференцији за медије представника листе "Небојша Зеленовић - Шабац је наш", сазване овим поводом.

-Сигуран сам да је већина грађана Шапца спремна да одбрани слободу и овакви и слични марифетлуци нас неће у томе спречити. Подсећам да је у дану прикупљања потписа, Срспка напредна странак на располагању имала 11 нотарских књига, а ми само две. Приликом овере потписа подршке нотари су начинили грешке у делу где треба написати број личне карте, место издавања и датум. Негде недостаје број, негде датум, негде место издавања и тај пропуст је код свих 406 потписа подршке који су проглашени формално неисправним! Грешка је на норарима, а у наредним данима ће бити испитано да ли је грешка случајна или намерна. Захтеваћемо да се нотарска комора изјасни о свему. Суд у Новом Саду је пресудио да су нотари, као орган државе, направили пропуст, али последице сносимо ми и грађани Шапца који су дали подршку. Подсећам да је приликом предаје констатован овај недсотатак и да је дежурни нотар исправио све, али то за Управни суд у Новом Саду није било валидно - рекао је носилац листе Небојша Зеленовић и додао да је у исто време, исти суд донео одлуку да нема спорног у томе што Српска напредна странка није имала сагласност Александра Вучића да могу да користе његово име у имену листе СНС у Шапцу.

Већ данас је започео процес прикупљања недостајућег броја потписа, а органи странке ЗЗС ће покренути по питању свега одговарајући поступци пред Уставним судом, у складу са законом и пред свим надлежним домаћим и међународним организацијама.

-Поступићемо према свим упутсвима Градске изборне комисије (ГИК) и убрзо ћемо скупити 406 потписа, скупићемо колико год треба, с тим немамо никакав проблем и интересовање је велико. Нико неће спречити учешће ове листе на локалним изборима и вара се свако ко мисли да овако може спречити да међу опцијама на изборима буде и листа коју предводи Небојша Зеленовић - нагласио је Милан Васић, кандидат на поменутој листи.

-Јавност града Шапца знају све. Грађани знају да је овде злоупотреба моћи. Покушали су из републичке власти да спрече долазак нових инвестиција, вршили су притисак, опструкције, али смо успели да од 29.000 запослених 2014. данас омогућимо да може да се запосли 40.000 Шапчана. Јасно је свима да је и ово још једна неправда. Најмање је важно ко ће имати који редни број на изборном листићу. Најважније од свега је да за борбу за одбрану слободе у Шапцу постоји велика већина. Злоупотреба државе, судова, нотара неће никоме проћи, јер је жеља велика код грађана јача од сваке злоупотребе. Позивам грађане да покажемо како можемо победити свако непочинство. Настављамо борбу - додао је Небојша Зеленовић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa