Инфо

25. фебруар 2018.25. феб 2018.

Ђорђевић: Стереотипи и дискриминација особа са инвалидитетом не треба да постоје

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић изјавио је данас да је за унапредјење живота особа са инвалидитетом кључно да се као друштво изборимо против стереотипа и спречимо дискриминацију.

Ђорђевић је то рекао приликом посете Друштву за дечју и церебралну парализу на Новом Београду, где је разговарао са председником Синишом Букумиром и члановима сродних друштава из Београда и Србије.

Како је саопштило Министарство, Ђорђевић је том приликом најавио промене закона у циљу веће бриге о особама са инвалидитетом, али и ефикаснијег рада.
Он је казао и да ће бити урађена база података свих особа са инвалидитетом, како би оствариле сва права која им по Закону следују, али и истакао да ће они, који та права буду злоупотребљавали бити кажњени.

"План нам је да у овој години, на свим већим раскрсницама поставимо звучне семафоре и започнемо пројекат који подразумева рампе у свим државним институцијама, школама, установама, како би се тиме олакшао приступ свим особама са инвалидитетом", рекао је министар.

Министарство је навело и да активно сарадјују са 33 Савеза особа са инвалидитетом, а да је износ укупне социјалне помоћи, који је држава издвојила у буџету за ову годину, већи у односу на прошлу и износи око 138 милијарди динара.
Извор: Бета

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa