Инфо

29. јун 2020.29. јун 2020.
Фото: Весна Лалић/Нова.рс

Фото: Весна Лалић/Нова.рс

Кисић: Нове мере у БГ, засад нема ограничења рада ресторана

На подручју града Беогада од сутра, од шест сати ујутру, биће обавезно ношење маски, не само у превозу, већ у свим затвореним просторима, као и физичка дистанца од најмање једног метра, одлучио је Кризни штаб, саопштила је заменица директора института Батут Дарија Кисић Тепавчевић.

“То не морају да буду хирушке маске, већ могу и памучне које сами шијемо, било која механичка заштита. Апелујемо да се користе и друге мере превенције, а то је физичка дистанца од најмање једног метра, као и редовно прање руку”, додала је Кисић Тепавчевић за Тањуг после састанка Кризног штаба.

Она је рекла да су те мере донете због пораста броја заражених претходних дана.

Истиче да је оваква одлука донета јер је највећи број новоинфицираних управо из Београда и да је већина заражених боравила у затвореном простору, где је била у контакту са већим бројем људи.

Кисић Тепавчевићева додаје да те маске не морају бити хируршке, већ могу бити и платнене.

На питање да ли је донета одлука о ограничењу броја људи у затвореном простору, заменица директора “Батута” је рекла да ће таква одлука бити донета у зависности од епидемиолошке ситуације, али да засад није донета.

Додала је и да нема ограничења рада ресторана, али да је и у њима, унутра, обавезно ношење маски, рекла је она за РТС.

Због погоршане епидемиолошке ситуације у земљи, Кризни штаб је сазвао данашњу седницу са циљем да се донесу нове мере у борби против коронавируса. Број новозаражених већ два дана заредом премашује 200.

Подсетимо, председница владе Ана Брнабић је јуче изјавила да се те мере неће односити на целу земљу, већ да ће бити “таргетиране” на одређени град или општину у односу на број заражених по глави становника, али и истакла да више неће бити “затварања” каква су била у марту и априлу.

Претходно су на снази били обавеза ношења маски у градском превозу и препорука њиховог ношења у јавном затвореном простору, нарочито у поштама, банкама, продавницама и тржним центрима.

У појединим градовима у Србији уведена је ванредна ситуација.
Извор: Портал Нова С

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa