Инфо

15. јул 2020.15. јул 2020.
УНС:За пет дана нападнуто и ометано 28 новинара и медијских радника

УНС:За пет дана нападнуто и ометано 28 новинара и медијских радника

Удружење новинара Србије (УНС) саопштило је данас да је за пет дана нападнуто или ометано у раду 28 новинара, сниматеља и фоторепортера који су извештавали са демонстрација у Београду, Нишу или Новом Саду.
Како се наводи у саопштењу УНС-а, њих 14 је задобило повреде од којих је шест захтевало хитну лекарску помоћ.
" Повређени новинари, сниматељи и фоторепортери нападнути су од полиције, демонстраната који су бацали каменице, друге чврсте предмете, али и ударцима у главу и тело чврстим предметима из непосредне близине, додаје се.
УНС је саопштио да је у договору са нападнутим колегама, и њиховим уредницима, као и у складу са Споразумом о сарадњи и мерама за подизање нивоа безбедности новинара, пријавио полицији три случаја.
"Повређени новинари, фоторепортери и сниматељи, којима је лекарска помоћ пружена у ургентним центрима, њих шесторо, дало је изјаве полицији и у једном случају форензичарима у установама хитне медицинске помоћи, наводи УНС.
Према подацима УНС-а, још троје колега и колегиница пријавило је полицији или је у поступку подношења пријаве напада, док је највећи број случајева, иако побројан у саопштењима УНС и других новинских и медијских организација остао званично непријављен.
Бета

Најновији број

14. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa