Инфо

Берза

  • aero 881 ⚫ 0,00%
  • kmbn 2.420 ▼ -1,22%
  • niis 554 ▲ 0,91%
  • unpr 750 ⚫ 0,00%
(16. јул 2020.)

Стоп на граници са Бугарском

фото: srpskacafe.com

фото: srpskacafe.com

Путници из Србије од данас не могу да уђу у Бугарску осим у случају транзита, објављено је на сајту српске амбасаде у тој земљи. Бугарска је увела привремену забрану уласка свим лицима из Србије, без обзира на њихово држављанство, од 16. јула до 31. јула.

Одлука је донета због погоршања епидемиолошке ситуације у Србији и односи се на све граничне прелазе, ваздушним, поморским, железничким и копненим путем. Изузетак од забране је дозвола српским држављанима да транзитирају преко Бугарске са циљем повратка у Србију. Транзит се дозвољава једино у случајевима када може да се гарантује неодложно напуштање територије Бугарске, додаје се у обавештењу.

Бугарска агенција Новините јавила је да иста правила као за Србију важе и за БиХ, Црну Гору, Северну Македонију, Косово, Албанију и Турску. Европска унија, чија је Бугарска чланица, у уторак је одлучила да скине Србију са листе епидемиолошки безбедних земаља из којих су дозвољена и путовања која нису неопходна. Та листа није обавезујућа, већ представља само препоруку ЕУ за одобравање уласка, а неке од 27 чланица је не поштују.
Бета

Најновији број

13. август 2020.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa