Инфо

9. септембар 2020.9. сеп 2020.
Бета

Бета

Компанија Мерера Пропертиес купила Београђанку

Компанија Марера Пропертиес данас је саопштила да ће бити нови власник пословне куле "Палата Београд", познате као "Београђанка".

Како је саопштено, у поступку јавног надметања који је спровео Град Београд, ћерка фирма компаније Марера Пропертиес, која је једна од највећих компанија на тржишту комерцијалних некретнина у Србији, дала је најбољу понуду и сада је у процесу закључења купопродајног уговора.

У саопштењу није наведена цена по којој је продата "Београђанка", а по писању београдских медија око 20.000 квадрата те зграде купљено је по почетној цени од 16,5 милиона евра.

Продат је канцеларијски простор у "Београђанки", а не обухвата малопродајни објекат који се налази уз кулу.

Зграда "Београдјанка" од 1974. године када је саградјена ниједном није била реконструисана.

Компанија Марера Пропертиес је навела да се обавезала на додатну инвестицију у вредности од осам милиона евра, као и да ће радове на објекту реализовати у року од три године.

"Београђанка" је својевремено била најмодернија грађевина у земљи, а наши планови су да јој вратимо тај статус кроз иновативни дизајн и адаптацију према актуелним трендовима у архитектури и уређењу бизнис ентеријера. Сигурни смо да ће управа града и наши суграђани моћи заједно са нама да се поносе резултатом", изјавила је директорка компаније Марера Пропертиес Милана Срећков.

Она је подсетила да је та компанија урадила реконструкцију некадашње хале "Беко", сада "Калемегдан Бизнис Центра", у сарадњи са Републичким заводом за заштиту споменика.

Марера Пропертиес се бави се набавком, развојем, изнајмљивањем и управљањем комерцијалним некретнинама. У власништву компаније је више од 140.000 квадрата канцеларијских, малопродајних и индустријских објеката на престижним локацијама у Србији.


Извор: Бета

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa