Инфо

3. октобар 2020.3. окт 2020.
Фото: Бета

Фото: Бета

Ђилас: Ако не буде споразума власти и опозиције, незадовољство може да буде ван контроле

Уколико не буде споразума власти и опозиције у Србији, "незадовољство може да буде ван контроле, па и да заврши на улици", изјавио је данас у Београду председник Странке слободе и правде (ССП) Драган Ђилас и затражио помоћ Европског парламента.

Ђилас је то новинарима рекао пошто је Главни одбор ССП изабрао Љубана Панића за генералног сектеара ССП, Вука Вучуревића за политичког директора, а Бранка Миљуша за извршног секретара Политичког савета.

Ђилас је најавио оснивање Политичког савеза ССП који неће чинити чланови те странке, већ стручњаци.

Ђилас је изјавио да је "увек спреман на сваки разговор иза којег стоји Европски парламент" и нагласио да је пре свега битно да кроз дијалог додје до решења за РТС и да се омогући контрола избора.

"Ми тражимо од Европског парламента да (у Србији) има снагу и могућност утицаја као у Северној Македонији и да га чине сви представници парламентарних група ЕП", рекао је он.

Ђилас је данас представио део новог програма ССП "Имамо план" којим се у Србији обећава минимална плата од 500 евра, плата лекара најмање 1.500, а наставника 1.000 евра. Ђилас је обећао и да субвенције свим пољопривредницима од 150 евра по хектару земљишта, гориво без акциза, гарантоване откупне цене производа
Бета

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa