Инфо

14. март 2018.14. мар 2018.
фото: Иван Митровић 1976. године

фото: Иван Митровић 1976. године

Златна младост шабачког баскета

Шабачка кошарка била је позната широм бивше Југославије, клубови у обе конкуренције су играли највише рангове, али док су они играли у најјачој лиги ондашње Европе, игра под обручима нашег града изнедрила је и шампионе бивше Југославије. Били су то: Иван Вања Митровић, Дејан Петровић, Влајко, Чонге и Борко Јовановић, Мока Јанковић, Рашић, Кузе, Машке Васић Њоки, Шифе и Роки, били су то баскеташи из Шапца који су освојили буквално све турнире који су постојали у великој држави, од Словеније, преко Истре, Далмације до Београда и Новог Сада. Деценију и по нису знали за пораз, обарали су рекорде у утакмицама са професионалним кошаркашима.
-Договорили смо се, пре првог учешћа на професионалном турниру, да први пут када изгубимо завршимо са наступима у овој категорији. За пораз нисмо знали све до 1995. године. Лета 1984. године смо освојили три турнира у Ровињу, толико убедљиво да смо добили молбу од организатора да се више не пријављујемо јер други неће да се пријаве када смо ми ту, а било је заинтересованих из целе Европе. Самом пријавом смо освајали награду, а остали су се борили у званичном делу програма - присећа се Иван Вања Митровић за "Глас Подриња".

Опширнију причу са Вањом, данас угледним судијом, а некада делом најбоље баскет екипе Југославије прочитајте у наредном издању "Гласа Подриња" који ће већ сутра бити на киосцима. Сазнајте више о почецима баскета у шапцу, играчима популарне игре, кључним догађајима за "бум" шабачке кошарке, велика познанства која је баскет донео и још много тога...

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa