Инфо

14. октобар 2020.14. окт 2020.
Песнички конкурс

Песнички конкурс

Вијуга и Kомбинарт у сарадњи са Библиотеком шабачком позивају песнике на овим подручјима да учествују у песничком конкурсу на тему слогана „Савремен, креативан, широк“. Овај конкурс се расписује у склопу изложбе NewBalkan, која окупља уметнике из целе регије Балкана и околине с циљем изградње уметничке сцене и спајања што већег броја уметника.

Жеља нам је да омогућимо песницима, као и уметницима, да објавом својих песама поделе страст и љубав према поезији са колегама песницима уз истовремени потстрек за стварање нових песама, то јест нових уметничких дела. У овом периоду омогућили смо да се на Вијугу придруже и песници, тј. књижевници чиме настојимо да повећамо круг различитих врста уметника на Вијуги.

Сваки учесник има право да пошаље једну песму, на језику који је међусобно разумљив на читавом региону, латиничним писмом. Учешће може узети сваки аутор који отвори свој профил и објави песму на Vijuga.com.hr а потом је пријави преко обрасца на https://newbalkan.vijuga.com/new-balkan-otvorene-prijave-za-pjesnicki-natjecaj/ за песнички конкурс, најкасније до 16.10.2020. године.

Аутори десет најбољих песама, по мишљену трочланог стручног жирија, имаће прилику да уживо читају своју песму и размене искуства са афирмисаним регионалним песницима на видео конференцији 22.10.2020. године у 18 часова. Објава најбољих радова биће 20.10.2020. године на сајту Вијуге и Библиотеке шабачке.

Вашим учествовањем на песничком конкурсу остварујете циљ за који се боримо и на тај начин подстичете старе и нове генерације песника да се објавом песама отворе и покажу своју страст. Радујемо се свакој Вашој пријави!
Библиотека шабачка

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa