Инфо

11. јануар 2021.11. јан 2021.
фото: Бета

фото: Бета

Ружић: Од 18. јануара највероватније повратак у школске клупе а не онлајн настава

Министар просвете Бранко Ружић изјавио је да очекује да друго полугође у школама почне 18. јануара, и да се процењује да нема разлога за пролонгирање распуста.

Ружић је за телевизију Прва изјавио да ће се данас разговарати о томе које ће мере због епидемије корона вируса бити примењене, односно да ли ће се настава одржавати по моделу који је био присутан пре увођења онлајн наставе за старије разреде основних, и средњих школа, али и да је извеснији повратак у школске клупе него наставак онлајн наставе.

Ружић је навео да би "било логично да се вратимо на онај модел који је био присутан пре увођења мера за старије разреде основних школа и средњих школа", односно на одржавање наставе у школама.

Према његовим речима, родитељи су "начелно за повратак у школске клупе а не за онлајн наставу", као и да се показало да "школе, обданишта и факултети нису места где је била присутна трансмисија корона вируса".

"Велика већина родитеља јесте заинтересована да уз поштовање епидемиолошких мера деца похађају наставу на традиционалан начин", рекао је Ружић.
Он је указао да још није донета дефинитивна одлука да ли ће државна матура у средњим школама бити одложена, али да је "највероватније" да ће бити одложена.
Бета

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa