Инфо

27. фебруар 2021.27. феб 2021.
Бирамо да дишемо чист ваздух
Европска зелена партија предала Министарству заштите животне средине документ са предлозима за псречавање загађења ваздуха у Србији

Бирамо да дишемо чист ваздух

Европска зелена партија предала је Министарству заштите животне средине и актуелној министарки Ирени Вујовић документ у којем се предлажу мере за смањење и спречавање честичног и хемијског загађења ваздуха у Србији. Министарство и министарку видимо као партнере у решавању нагомиланих проблема у области аерозагађења и загађења животне средине уопште и зато у наредних месец дана очекујемо позив за консултације по питању спровођења предложених мера.

Да би се постигло побољшање у управљању квалитетом ваздуха у имплементацију ових мера се морају укључити и сродна министарства, али и све локалне самоуправе. Зато документ садржи и мере које треба да спроводе општине и градови широм Србије па ће он бити достављен и њима.

Уколико у било ком тренутку било ко помисли да је нека од ових мера скупа за имплементацију нека има на уму да је људски живот и посебно живот наше деце најскупљи. Бројни подаци нас упозоравају да Србија времена за чекање више нема. Смртност хроничних болесника је повећана за 30 процената током грејне сезоне, скоро 15500 људи годишње умре превремено због аерозагађења, због загађења ваздуха рађа се 70 процената случајева деце са сметњама у развоју. Још би скупље било уколико би смо због израженог загађења комплетне животне средине и утицаја на здравље становништва дошли у ситуацију да наша деца не могу да имају потомство или да губимо становништво због еколошких миграција. Држава без људи је држава без будућности. Зато хајде да изаберемо да дишемо чист ваздух.
Европска зелена партија

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa