Инфо

9. септембар 2021.9. сеп 2021.
фото: Бета

фото: Бета

Веселиновић и Зеленовић са представницима Зелених партија о наставку дубље сарадње

Представници покрета Не давимо Београд и Заједно за Србију, Добрица Веселиновић и Небојша Зеленовић, разговарали су са представницима Зелених партија из Аустрије, Немачке и Француске о даљем дубљем повезивању са сродним Зеленим организацијама на Западном Балкану и у Европској унији, саопштено је данас.

"На састанку са европосланицима Гвендолине Делбос Корфилд из Француске, Томасом Вајцом из Аустрије и Виолом вон Крамон из Немачке направљен је план за наставак дубље сарадње у будућности и покретање нових иницијатива у региону. Подршка Европске партије зелених, али и националних партија Зелених, веома је значајна за наше организације како би се изборили са проблемима недостатка демократије и девастиране животне средине у друштву са највећим економским разликама у Европи", наводи се у саопштењу из покрета Не давимо Београд.

У оквиру своје тродневне посете Бриселу, Веселиновић и Зеленовић разговарали су са представницима Зелених странака и о урушавању демократије у Србији и последицама које то оставља по наше друштво.

Како се у саопштењу додаје, они су упознали међународне партнере са великим бројем проблема са којима се суочава српско друштво, а који су "последица заробљених институција и отете државе од стране Српске напредне странке".

На састанку се разговарало и о изборним условима, бројним случајевима корупције и кршења људских права, као и о притисцима од стране режима на цивилно друштво, независне медије и политичке актере.
Бета

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa