Инфо

25. април 2018.25. апр 2018.
РАС: Бесплатна услуга менторинга на располагању привредницима и ове године

РАС: Бесплатна услуга менторинга на располагању привредницима и ове године

БЕОГРАД, 25. априла 2018. (Бета) - Развојна агенција Србије (РАС) саопштила је данас да је расписала јавни позив за спровођење стандардизоване услуге менторинга, намењен микро, малим, средњим предузећима и предузетницима, као и задругама, који ће бити отворен до 1. јуна ове године.

Процес менторинга одвија се по методологији РАС, развијеној у дугогодишњој сарадњи са Јапанском агенцијом за међународну сарадњу (ЈИЦА), а односи се на стручно праћење развоја пословања, као и пружање свеобухватне и благовремене подршке корисницима.

Заинтересованим привредницима биће бесплатно на располагању стручна лица – ментори, од 25 до 50 сати по кориснику.

Привредник и ментор ће заједно проучавати актуелно пословање, разлоге тренутних проблема или сметње за даљи развој, најважније потенцијале за раст, те на основу констатованог стања припремити план развоја.

До сада је око 2.000 корисника изразило задовољство услугом менторинга и оценило да им је та услуга помогла у пословању, а тренутно је корисницима на располагању више од 50 акредитованих ментора.

Јавни позив се спроводи у складу са Програмом Министарства привреде "Стандардизовани сет услуга (ССУ)" у 2018. години, који се реализује преко акредитованих регионалних развојних агенција (АРРА).

Потребна документација и обрасци за пријаву доступни су на сајту РАС њњњ.рас.гов.рс, као и на интернет страницама АРРА.

Пријаве, са свим пратећим обрасцима и документацијом потребно је доставити најближој акредитованој регионалној развојној агенцији, са назнаком: "Пријава на јавни позив за добијање услуге менторинг у 2018. години".

За детаљније информације заинтересовани се могу обратити РАС-у на: менторинг@рас.гов.рс или на број телефона: 011/3398 809.

Крајњи рок за завршетак пружања стандардизоване услуге менторинг је 31. децембар 2018. године.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa