Инфо

7. октобар 2021.7. окт 2021.
Припреме за напоран финиш (фото: Сви ми који волимо ФК Мачва Шабац - фб страница)

Припреме за напоран финиш (фото: Сви ми који волимо ФК Мачва Шабац - фб страница)

Водећи квартет у борби за Супер лигу

Шабачка Мачве је синоћ ремизирала, без голова, у Бачкој Паланци, додавши још једна бод на свој салдо. Резултат је донео благо назадовање на табели, Шапчани су тренутно на деоби трећег и четвртог места са Јавором, док је водећи тим Инђије пет бодова испред Мачве.

-Важан бод на тешком гостовању. Морамо бити задовољни с обзиром на тешку кадровску ситуацију која нас не штеди већ други меч и поносан сам на борбу и труд мојих момака. Прво полувреме смо били бољи ривал, имали једну велику прилику. У наставку су они играли квалитетније до самог финиша када смо ми поново преузели иницијативу. Штета због пропуштених прлика, но бод је сасвим добар учинак на гостовањима какво је Бачка Паланка. Спремамо се већ за недељу. Евидентан је умор, али је распоред такав и надам се да ћемо се опоравити - рекао је после меча тренер Мачве Борис Савић.

Реми без голова (фото: званична ФБ страница ОФК Бачка)


До краја полусезона у Првој лиги Србије преостала су још четири кола. Шабачка Мачва је у позицији борбе за врх табеле, а међу тимовима који су у сличној позицији, налази се и један против кога још није играла.

Већ сада је јасно колико ће бити важан дуел у Новом Саду, у последњем колу полусезоне када Шапчане угости новајлија и најпријатније изненађење Лиге Младост, но Мачву пре тога очекују мечеви против Златибора у недељу у Шапцу, гостовање у Зајечару и угошћаање ИМТ Раковице.
Инђију очекују два тешка меча, гостовање у Новом Саду и Панчеву.

Задовољавајући учинак после једанаест рунди (фото: Сви ми који волимо ФК Мачва Шабац)


Сезона траје и после Новог Сада


Меч у Новом Саду ће означити половину првог дела сезоне, али само пред поделу. До краја календарске године Мачву очекује још пет мечева, међу којима су дуели са Железничаром, Јавором и Радом.

После 30 одиграних кола, Прва лига се дели у плеј оф и плеј аут групу, граница је осма позиција. Уследиће једнокружни бод систем од седам рунди после којих ће бити познат коначан распоред.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa