Инфо

10. октобар 2021.10. окт 2021.
др Владимир Копривица(Аутор: Dzoni 2004 - Сопствено дело, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=88908073)

др Владимир Копривица(Аутор: Dzoni 2004 - Сопствено дело, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=88908073)

Проф. др Владимир Копривица у Шапцу

Један од највећих и најпризнаријих стручњака из области спортске медицине код нас др Владимир Копривица гостује данас у Шапцу где ће бити главни гост на стручном семинару из области у којој је стекао међународно признање.

Удружење тренера приређује у Центру за стручно усавршавање на Летњиковцу стручни семинар на тему "Кондиција и техника у периодизацији спортског тренинга", где ће предавач бити управо проф. др Владимир Копривица из Београда.

Почетак је у 12 часова.

Проф. др Владимир Копривица

Владимир Копривица је рођен 5у Врбасу. Факултет физичке културе завршио је у Београду. На факултету је завршио и магистарске студије са просеком 10 и магистрирао 1984. а докторирао 1995. године. Од 1976. године ради на предметима теорија спортског тренинга, методика спортског тренинга, основе спортског тренинга, теорија и методика елементарних игара, управљање припремом и такмичењем и шахом. У два наврата боравио је на стручном усавршавању у Москви код чувеног професора Л.П. Матвејева. Био је продекан за наставу на матичном факултету и декан Фкултета спорта и физичког васпитања. Био је члан Сената Београдског универзитета.

Руководио је истраживачким пројектима, био је учесник многобројних научних скупова у Србији и иностранству. Био је и руководилац међународних конференција и држао позивна предавања. Рецензирао је већи број књига, као и научне и стручне чланке у часописима и зборницима радова са националих и међународних конференција. Вишегодишњи је члан редакција научних и стручних часописа у земљи и иностранству. Објавио је 120 стручних и научних радова, превода и приказа, три скрипте, три књиге и један приручник као аутор и коаутор.

Извор: sr.wikipedia.org

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa