Инфо

21. април 2022.21. апр 2022.
Фото: Глас Подриња: Додељене Априлске награде

Фото: Глас Подриња: Додељене Априлске награде

Свечаном Академијом обележен Дан града Шапца

Додељене Априлске награде

Свечаном Академијом у Шабачком позоришту обележен је Дан града Шапца, у знак сећања на 22. април 1867. године када је турска војска напустила Шабац, чиме је означен крај владавине Османског царства, која је на простору Шапца и околине трајала више од три века. Кључеви града тада су предати пешадијском капетану српске војске Лазару Цукићу.

Фото: Глас Подриња: Кључеви града заслужним појединцима и установама


Град Шабац у последњих неколико година симболично додељује кључеве града као градска признања заслужним појединцима и установама.


Априлске награде ове године додељене су: за развој демократских вредности и поштовање људских права и слобода водитељу Огњену Амиџићу; за допринос развоју и промоцији града фирми "Сет ДОО" Шабац; за развој села, пољопривреде и месних заједница као средишта одлучивања људи и побољшања услова живота и рада Јанку Јанковићу, власник расадника "Леска" из Добрића.

Њима су додељени кључеви града и плакете, а Огњен Амиџић је добио и повељу.

развој демократских вредности (Фото: Глас Подриња)


Огњен Амиџић је изјавио да је изненађен признањем и да није ни знао да је међу кандидатима.

Фото: Глас Подриња: Огњен Амиџић


-Наравно да сам прихватио награду, ради се о јако лепој ствари. Увек поносно истичем да сам из Шапца, а ово признање значи да је и граду драго због тога, рекао је Амиџић.

за допринос развоју и промоцији града (Фото Глас: Подриња)


Миленца Срећковић, директорка фирме "Сет" истакла је да им је веома драго што су, као компаније, добили ову награду.

Фото: Глас Подриња: Миленца Срећковић


-Двадесет година радимо у овом граду и ово ће нас подстаћи на још већи рад и још веће пројекте. Признање ће посебно значити нашем младом тиму који ће ценити прихватање града и жељу града да они овде остану да раде и граде своје каријере, навела је Миленца Срећковић.

Фото: Глас Подриња: Признање за развој села и пољопривреде


Јанко Јанковић је изјавио да је значајно свако признање, а посебно када је оно од средине из које долазе.

Фото: Глас Подриња: Јанко Јанковић


-Били смо веома изненађени позивом градоначелника и сазнањем да смо добили награду. Ово признање ће нам бити још већи подстрек за развој производње и увођење иновација, рекао је Јанко Јанковић.

Градоначелник Шапца Александар Пајић задовољан је што се сала Шабачког позоришта била пуна и што је велики број људи присуствовао овој свечаности.

Фото: Глас Подриња: Градоначелник Александар Пајић


-Верујем да смо направили прави избор када смо бирали људе који ће добити кључеве града. То су људи који су оставили траг у животу града Шапца. Захвалан само што сваке године, у плејади људи који су заслужно за развој града, можемо да изаберемо оне најбоље, рекао је градоначелник Пајић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa