Инфо

25. мај 2018.25. мај 2018.
Осам захтева повереника

Осам захтева повереника

Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности Родољуб Шабић доставио је данас Влади Србије осам захтева да, у складу са законом, обезбеди извршење његових решења.
Решења повереника, како је саопштено, односе се на приступ информацијама Ер Србије, Министарства унутрашњих послова и Министарства рударства и енергетике.
Повереник није могао да добије информације о донацијама Ер Србије, спонзорству, новчаним субвенцијама и олакшицама добијеним од државе, накнадама, бенефицијама, бесплатним картама за чланове управе тог предузећа, бонусима, коришћењу службених аутомобила.
Повереник је у допису Влади још једном указао да је механизам принудног извршења његовог решења, који он има на располагању, у пракси потпуно блокиран.
Додаје се да без тих података повереник није у могућности да доноси решења о изрицању новчаних казни "којима би се извршеник евентуално принудио на извршење решења".
Повереник од Владе тражи да обезбеди извршење његових решења непосредном принудом, како је то прописано чланом Закона о слободном приступу информацијама од јавног значаја, и да га обавести о предузетим мерама.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa