Инфо

16. јун 2022.16. јун 2022.
Фото: Бета

Фото: Бета

Влада издвојила 160 милиона динара за помоћ произвођачима брашна

Влада Србије определила је данас 160.000.000 динара за ванредну интервентну меру подршке произвођачима брашна, а односи се на произвођаче регистроване пре 15. новембра 2021. године.

Како је наведено на тај начин биће одржан досадашњи обим производње брашна и спречен потенцијални поремећај на тржишту који би могао да доведе до несташице.

Чланови владе изменили су Одлуку о привременом ограничењу извоза основних пољопривредно прехрамбених производа, којом се, у циљу олакшаног извоза те врсте производа, сада уводи квантитативно ограничење извоза на тромесечном нивоу, уместо на месечном, како је до сада било предвиђено.

Влада је усвојила Уредбу о критеријумима за доделу подстицаја послодавцима који запошљавају новонастањена лица у Србији.

"Уредба ће омогућити подстицаје домаћим послодавцима уз задржавање једнаког фискалног оптерећења, како би зараде које исплаћују страним држављанима или домаћим повратницима, као и лицима образованим у иностранству, биле конкурентне зарадама иностраних послодаваца", наведено је у саопштењу по завршетку седнице.

На седници је донета одлука о отварању сезонског граничног прелаза за медјународни ваздушни саобраћај путника "Поникве" у периоду од 1. априла до 31. октобра ове године у циљу поједностављења процедура за реализацију међународних летова.

На данашњој седници донета је и Одлука о отварању сталног граничног прелаза за међународни водни саобраћај путника и роба са свим инспекцијским службама "Бачка Паланка", чиме ће бити омогућено ефикасније спровођење граничних процедура домаћих и страних бродова на том граничном прелазу на реци Дунав, наведено је у саопштењу.
Бета

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa