Инфо

11. јул 2022.11. јул 2022.
Pixabay

Pixabay

Млади под репрезентативним знамењем

Док је у току станка на клупском нивоу, млади шабачки спортисти наступају у млађим репрезентативним категоријама на великим и највећим такмичењима. Шабац има представнике у рукомету, кошарци, ватерполу.

После успеха рукомета на Медитеранским играма, одличне игре бележе јуниори на Европском првенству у Португалу. Србија је изненадила многе пласиравши се у четвртфиналне групе, преносећи максимална два бода после два тријумфа и ремија у првој фази. Једна победа против Шведске или Француске водиће међу четири најбоље репрезентације Европе. Део састава је Матеја Дофић, крило Металопластике који је постигао 13 голова у прва три меча. Репрезентацију предводи некадашњи тренер Металопластике, наш суграђанин Ђорђе Теодоровић, а асистент му је такође суграђанин, некадашњи репрезентативац и играч Металопластике Давид Рашић.

Србија близу полуфинала (фото: РСС)


У Мађарској траје Европски првенство за младе кошаркашице. Србија сутра у осмини финала игра против Литваније, а место међу 16 најбољих изборила је кроз две победе и пораз у групи. За најбољу селекцију наступају две кошаркашице које каријеру граде у Шапцу, Анђела Матић и Исидора Трипковић. До сада су постигле осам, односно шест поена.

Андреј Мушицки је као члан репрезентације до 17 година освојио пето место на Светском првенству у Малаги. У седам мечева Србија је остварила пет победа и два пораза. Ровит је отишао на турнир, али је Мушицком минутажа расла како је Првенство одмицало. На крају је забележио 14 поена и 17 асистенција у глобалу.

Андреј Мушицки (фото: КСС)


Ватерполо репрезентација Србије до 16 година припреме за Светско првенство крајем августа у Грчкој почела је наступом на турниру у Загребу одакле репрезентативци, изабраници селектора Королије, носе сребрна одличја. Две медаље стижу и у Шабац на грудима репрезентативаца Филипа Новаковића и Новака Лазића, иначе првотимаца шабачке „Саве“.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa