Инфо

30. август 2022.30. авг 2022.
Фото: Бета

Фото: Бета

Ружић пожелео успешну нову школску годину: Циљ је да наставимо да унапређујемо услове за рад

Министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић навео је данас у писму запосленима у школама у Србији да је циљ тог министарства да настави да унапредјује образовни систем, као и услове за рад у свим образовним установама, а ученицима је пожелео срећан почетак нове школске године.

Ружић је казао да су претходне године биле пуне изазова и да је било доста новина које су се односиле на нове програме наставе и учења, дигитализацију наставе и уџбеника и друга дидактичко-методичка решења.

Министарство је упутило допис свим образовно-васпитним установама у коме се наводи да ће и ова школска година почети интонирањем химне.

Обраћајући се деци која ове године полазе у први разред основне школе, министар је навео да је 1. септембар један од најзначајнијих датума у животу сваког ученика.

"Тога дана постајете школарци, стећи ћете нова знања, нове другове и другарице и бити понос вашим учитељима. Сигуран сам да ће вам учење бити важно и занимљиво и да ћете бити срећни кад год научите нешто ново и вредно", написао је Ружић у писму свим првацима.

Осталим ученицима основних и средњих школа пожелео је срећан повратак у школске клупе и навео да су школе места важна за лични развој младих, јер у њима поред нових знања и вештина уче о правим вредностима.
Бета

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa