Инфо

16. јун 2018.16. јун 2018.
Шпанци спасли стотине миграната

Шпанци спасли стотине миграната

Шпанска поморска спасилачка служба спасла је 933 људи у ризичном покушају преласка преко Средоземног мора
Спасилачка служба је објавила да је довукла мигранте у 68 различитих шверцерских чамаца које је спасилачки брод пресрео између петка и суботе ујутро пошто су отпловили са афричке обале. Врх таласа долазака стигао је у тренутку када се Шпанија припема да прими 630 миграната пошто су Италија и Малта одбије да дозволе броду Акваријус да пристане у њихове луке прошле суботе.
Акваријус и два италијанска брода који су превозили мигранте очекују се у у недељу у шпанској луци Валенсија. Мигранте ће у градском пристаништу дочекати радници хитне помоћи укључујући лекаре и психологе.
Шпанске власти су саопштиле да ће испитати мигранте, једног по једног да би установиле да ли испуњавају услове за азил у складу са државним прописима. На бродовима препуним миграната који су били присиљени данима да прелазе преко западног Медитерана, била су 123 малолетника без пратње, 11-торо деце и седам трудних жена, саопштиле су регионалне власти Валенсије.
Шпанија је објавила у суботу да је прихватила понуду Француске владе да преузме оне мигранте који хоће да иду у Француску „једино ако испуне све протоколе пдређене за њихов долазак“.
Фото: EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa