Инфо

24. март 2023.24. мар 2023.
Представници општине Богатић на челу са председником Општине Миланом Дамњановићем (Foto: Мачваинфо.рс)

Представници општине Богатић на челу са председником Општине Миланом Дамњановићем (Foto: Мачваинфо.рс)

Представници Општине Богатић одали пошту страдалим јунацима

Представници општине Богатић на челу са председником Општине Миланом Дамњановићем, удружења Субнор-а Богатић, Месних заједница Совљак и Баново Поље положили су цвеће и одали пошту страдалим јунацима и истинским херојима наше отаџбине.

Како је саопштено из кабинета председника Општине Богатић Милана Дамњановића, пре 24 године, 24. марта 1999. године, започела је агресија НАТО на Србију, односно Савезну Републику Југославију.

Према подацима Министарства одбране Србије, током ваздушне агресије НАТО убијено је 2.500 цивила, међу њима 89 деце и 1.031 припадник Војске и полиције. Према истом извору, рањено је око 6.000 цивила, од тога 2.700 деце, као и 5.173 војника и полицајаца, а 25 особа се води као нестало.

Годишњица тих страшних и трагичних догађаја нас обавезује да се са пијететом сетимо свих невиних жртава које су дале оно највредније у том наметнутом рату. Наши суграђани Срђан Станчетић и Жељко Андрић из Бановог Поља и Небојша Мијић из Совљака поносно су стали у одбрану части отаџбине и јуначки положили своје животе у борби против шиптарских сепаратиста и НАТО злочинаца. Иако је од тада прошло толико година, слике и сећања не бледе, напротив, ране су и даље свеже и боле као и првог дана.

Нека им је вечна слава и хвала, саопштено је из кабинета председника Општине Богатић.
Глас Подриња

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa