Инфо

11. јул 2018.11. јул 2018.
Royal De Heus купује фабрику хране за животиње Компонент

Royal De Heus купује фабрику хране за животиње Компонент

БЕОГРАД -Royal De Heus је потписао уговор о куповини фабрике хране за животиње Компонента. Куповином ове фабрике у Ћуприји Royal De Heus ће своју водећу позицију сада јачати са две производне локације у Србији.

Потражња за високо квалитетном храном за преживаре, живину и свиње у Србији убрзано расте, а Royal De Heus ће куповином нове фабрике омогућити брз одговор овом захтеву тржишта у блиској будућности, саопштили су из ове компаније.

Куповина Компоненте потврдјује уверење које Де Хеус има о даљем развоју сточарства у Србији и већем делу Балкана. Инвестицију у куповину Компоненту прати обимни програм инвестиција у фабрици у Шапцу. Овај програм је фокусиран на даљу модернизацију производног процеса и проширење производних капацитета за 50 одсто.

Нова фабрика ће бити потпуно реновирана како би испунила високе стандарде Royal De Heus- а. У ту сврху, производна линија ће бити обновљена и опремљена најсавременијом производном технологијом. Очекује се да ће ова унапређења бити завршена до краја 2018. године, након чега ц́е фабрика бити пуштена у рад.

"Последњих година уложили смо велику количину енергије у побољшање квалитета наших производа. Задовољни смо што фармери препознају квалитет наше хране за животиње. Како бисмо одговорили повећаној тражњи, истовремено са модернизацијом нове фабрике наставићемо и ширење капацитета фабрике у Шапцу, чиме ће ова два постројења имати укупан производни капацитет од 260.000 тона на годишњем нивоу", рекао је генерални директор De Heus .

​​Он је додао да је посебна предност нове фабрике у Ћуприји њена географска позиција, која ће им олакшати снабдевање читавог југа Србије, као и дистрибуцију хране на Косову, у Македонији и Албанији.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa