Инфо

19. август 2023.19. авг 2023.
Фото Општина Коцељева

Фото Општина Коцељева

Преображење Господње- Дан Општине Коцељева

Општина Коцељева данас обележава свој дан. Тим поводом је јуче у сали Дома културе одржана свечана академија којој су присуствовали бројни гости.

Ову свечаност је својим пристуством, између осталих, увеличао Његово Преосвештенство Епископ шабачки Јеротеј.

Фото Општина Коцељева


У поздравној речи председник општине Коцељева Душан Илинчић рекао је да је Дан општине прилика да се сумирају резултати између два обележавања, али и најаве нови планови.

-Радили смо и градили и о томе сведоче дела. Свако ко је данас дошао као гост у Коцељеву могао је да види да у Коцељеви ничу нови објекти, а варош постаје модерна тамнавска равница. Поносни смо јер смо урадили планирано и завршили започето- рекао је Илинчић.

Фото Општина Коцељева


Преображење Господње се као Дан општине Коцељева слави од 2007.године, уместо дотадашњег 23.септембра који је прослављан као Дан ослобођења вароши у Другом светском рату.

Коцељевачка општина ове године слави 184 године свог постојања, а како каже председник општине није случајно дан Преображења Господњег изабран за Дан општине.

-Обећали смо да ћемо нашу Коцељеву преобразити и то чинимо све ове године. То ћемо наставити, јер желимо да сваки наш мештанин на свом парчету земље буде срећнији- поручио је на крају Душан Илинчић.

Фото Општина Коцељева


У сценско-музичком делу програма под називом "Мој свет- чаробан и леп", наступили су истакнути драмски уметници Љиљана Стјепановић, Мина Лазаревић и Слободан Бода Нинковић, вокалне солисткиње Марина и Марија Гобовић као и чланови фолклорне секције Библиотеке "Јанко Веселиновић".



Глас Подриња

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa