Инфо

12. новембар 2023.12. нов 2023.
Мало разлога за радост током октобра и новембра (фото: Глас Подриња)

Мало разлога за радост током октобра и новембра (фото: Глас Подриња)

Тежак период за Мачву

Мачва је након петнаест кола на позицији десет Прве лиге Србије, а нажалост форма у последњих пет кола је најслабија од свих у лиги. Она је једини тим који у том периоду, тачније током октобра и у текућем делу новембра није забележио ниједну победу. Истовремено је елиминисана и у Купу Србије.

Непосредно пре пада форме и пада на табели, Шапчани су били тим у најбољој форми средином полусезоне, а у једном тренутку је била и на другом месту, одмах иза ОФК Београда који од старта нема конкуренцију.

Први задатак поправити ефикасност (фото: Глас Подриња)


Од пораза од Дубочице на домаћем терену много фактора је утицало да Мачва отпоне пад. Тежу повреду је доживео најбољи нападач и стрелац тима Павле Радуновић, уследиле су суспензије играча због четири жута картона, друге повреде, ситуација са интернационалцем из Нигерије Пеацеом, као и грешке које су квариле периоде добре игре и односиле бодове. Последњу победу Шапчани су остварили још 30. септембра против Јединства 1:0.

Одбрана Мачве је још међу најбољим у лиги. Боља је само дефанзива Текстилца, једнако добра колико и Смедерева, а боља од ОФК Београда, међутим ефикасност је проблем. Само су Металац, Младост и Слобода постигле мање голова од црвено-црних.


Четири важне рунде

Залиха бодова с почетка Мачви доноси позицију у средини и доатижан заостатак за плеј оф позицијом, међутим у преостала четири кола до дуге паузе мора показати више екипа Ивана Куртушића. Следе дуели против Колубаре у Шапцу, тима који је у успону форме, потом локални дерби против Радничког у Сремској Митровици, дуел против Смедерева, тима из врха, на домаћем терену и гостовање фењерашу у овом тренутку, новосадској Младости.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa