Инфо

9. децембар 2023.9. дец 2023.
О. Стојановић (фото: ВК Шабац Еликсир фб)

О. Стојановић (фото: ВК Шабац Еликсир фб)

За перфектну евро сезону у Шапцу

Уколико Шабац Еликсир вечерас од 19 часова савлада Хановер може се похвалити перфектном евро сезоном на домаћем базену. Последњи меч ове сезоне у Евро купу, последњи меч у календарској години биће седми у Европи, а у претходних шест остварено је исто толико победа.



На Градском базену ове сезоне су савладани: Динамо Букурешт (Румунија), Ноази ла Сек (Француска), Ортиђа (Италија), Валис (Србија), Приморје Ријека (Хрватска) и БВСЦ Жугло (Мађарска).

У својој историји ВК Шабац је одиграо шест сезона у Европи. Специфичан систем квалификација у ватерполу није омогућавао да у свакој има прилику сваки клуб да игра бар један меч на домаћем терену. Ипак, посматрано кроз резултате Шапчани су врло успешни на свом пливалишту.

Навијачи чине Градски базен врућим тереном у Европи (фото: ВК Шабац Еликсир фб)


Савладали су: Динамо Москву (Русија), Галатасарај (Турска), Орадеу (Румунија), Аполон (Грчка), ривале у квалификацијама за Лигу шампиона 2019, потом: Соларис Шибеник (Хрватска), Екс Прованс (Француска), Трст (Италија), Јадран Херцег Нови (Црна Гора), Барселону (Шпанија), такмаци у Евро купу претходне сезоне. Једино су поражени Шапчани од Црвене Звезде (Србија) 2019. године и Вашаша (Мађарска) 2023, каснијег победника Евро купа.

Збирно, у 17 европских мечева на Градском базену Шабац је остварио 15 победа и два пораза.

Сведоци европских успеха у Шапцу

На свакој од поменутих утакмица које су одигране, а у саставу је екипе и пред ону која нас очекује вечерас је Михаило Репановић, актуелни капитен. Немања Личанин, садашњи тренер био је асистент Немање Андрића у квалификацијама за Лигу шампиона, док је у претходне две сезоне води тим као први тренер. У стручном штабу све време је и физиотерапеут Никола Ђокић.
Д. Б.

Најновији број

25. јул 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa