Инфо

11. јануар 2024.11. јан 2024.
Б. Лагунџић (фото: КСС)

Б. Лагунџић (фото: КСС)

Бранко Лагунџић - најбољи спортиста Подриња 2023. године

Бранко Лагунџић носи епитет двоструког победника у избору Гласа Подриња за најбоље спортисте у 2023. години. Остварио је убедљиву победу међу читаоцима, а добио је и подршку четворочланог жирија.

Млади кајакаш Зорке започео је сезону као један од репрезентативаца, а онда је успехе наговестио избијањем првог времена на националном надметању репрезентативаца у једноседу на 1.000 метара. Био је бољи и спремнији од искуснијих и тако изборио право да први пут наступи на Светском првенству за сениоре. Дуизбург га је чекао у септембру, а пре њега је требало проћи кроз лето и два велика такмичења за млађе сениоре.

Бранко и тренер Урош Павловић (фото: прив. фб профил)


Вредан рад није пратила фортуна. Најпре на Светском, а потом и на Европском првенству дословно су га тренуци делили од бронзе. Прошао је кроз циљ као четврти у К1 1.000 на СП у Италији почетком јула (17 стотинки од медаље) и ЕП у Португалу две седмице касније. У Немачкој је на дебију на Светском првенству за сениоре у једноседима на 500 и 1.000 метара стигао до Б финала као најмлађи учесник.

На нивоу Србије је сезону заокружио титулама у једноседима на 500, 1.000 метара, двоседу и четвороседу на 1.000 метара, односно бронзама у четвороседу на 200 и 500 метара, као и двоседу на 500 метара.

Један од водећих кајакаша Србије (фото: прив. фб профил)
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa