Инфо

28. јануар 2024.28. јан 2024.
Фото: Ј.Р.

Фото: Ј.Р.

Медицинска школа "Др Андра Јовановић" добитник Светосавске награде Министарства просвете

Медицинска школа ,,Др Андра Јовановић“ Шабац један је од добитника Светосавске награде, највишег признања Министарства просвете, које се додељује заслужним појединцима и установама. Министарка образовања др Славица Ђукић Дејановић уручила је признање директорки шабачке школе, Биљани Ђукнић.

Ове године било је 32 добитника Светосавске повеље за изузетне резултате у области образовања и васпитања, за знања, вештине и креативност.

Фото: Ј.Р.


Медицинска школа из Шапца награђена је за изузетне резултате у области образовања и васпитања.

-Медицинска школа "Др Андра Јовановић" је регионални тренинг центар у својој области. Има вишедеценијску сарадњу са здравственим установама и другим социјалним партнерима. Реновирана је и има изузетно добро опремљене кабинете и лабораторије. Ученици постижу изузетне резултате на републичким такмичењима из стручних и општеобразовних предмета, а по спортским успесима једна су од најтрофејнијих средњих школа у Србији. Ови успеси резултат су рада 27 школских секција. Једна од њих – новинарска, изнедрила је часопис „Medicus“, са јубиларних 20 година рада и неколико републичких награда. Школа учествује у реализацији међународног пројекта „Унапређивање квалитета стручног образовања кроз јачање организатора практичне наставе”, „Програм модернизације школа“, као и пројекат „Без баријере до образовања”. Препознатљива је по учешћу у бројним хуманитарним акцијама, стоји у образложењу награде.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa