Инфо

6. фебруар 2024.6. феб 2024.
Фото Организатор турнира

Фото Организатор турнира

Одржан први Меморијални турнир "Марко Илић" - Промоција спорта и хуманости

Протеклог викенда је у спортској хали у Коцељеви одржан први Меморијални турнир “Марко Илић” у знак сећања на прерано преминулог Коцељевца, спортисту, који је изгубио битку против тешке болести.

Фото Организатор турнира, екипа Марко Илић



Учествовала је 21 екипа. Само из коцељевачке општине их је 15, док су преостали учесници пристигли из Ваљева, Шапца, Обреновца, Београда... Организатори су морали да ограниче број учесника како би осигурали изводљивост турнира у једном дану.


У борби за треће место екипа “MB Clean” из Коцељеве била је боља од својих млађих суграђана из тима “Средња школа”.
У финалу су се састали “Раднички” Коцељева и “Модус Градња” из Ваљева. Коцељевци су овога пута били успешнији те су победнички пехар и награда од 30 хиљада динара дошли у њихове руке. Спортисти су показали емпатију и хуманост па су тако само трећину задржали за себе, док су по десет хиљада даривали ФК “Раднички”и Удружењу НУРДОР.


Најбољи голман турнира је Дарко Вуковић, за најбољег играча проглашен је Марко Лукић док је титула за најбољег стрелца припала Милошу Тадићу.

Фото Организатор турнира


Први Меморијални турнир “Марко Илић” имао је хуманитарни карактер. Прикупљено је укупно 200.350 динара.

Сав новац од продатих улазница уплаћен је НУРДОР-у, удружењу родитеља деце оболеле од рака. Цена карте била је симболичних 200 динара али су Коцељевци и гости показали завидан ниво хуманости те су се у кутији за прикупљање средстава налазиле знатно вредније новчанице, док су се поједини спортисти и судије одрекли дела својих награда,односно хонорара.

У кутији за помоћ НУРДОР-у нашао се и новац дариван претходног дана у току трајања паб квиза у једном локалном кафићу.


В.Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa