Инфо

24. август 2018.24. авг 2018.
Foto: N1

Foto: N1

Министар Шарчевић: Реформом до уштеда

Министар образовања Младен Шарчевић данас је навео да ће реформа високих школа струковних студија у Србији довести до уштеда, да ће омогућити бољу контролу државе над трошењем финансијских средстава, као и да ће привреда на тај начин моћи да допринесе образовању неопходних кадрова.
Коментаришући недавно одржан састанак са Саветом за реформу високих струковних студија, Шарчевић је рекао да највећи проблем у тим школама није ни квалитет студија ни несврсисходно трошење буџетског новца, већ непостојање транспарентности и контроле Министарства образовања над њима.
Шарчевић је казао и да високо струковно образовање треба да зависи од привредних субјеката и најавио нови закон о дуалном високом образовању.
Он је рекао и да ће спајањем појединачних високих школа струковних студија, поред декана и ректора као наџорних органа, те институције добити и академију као додатни ниво наџора, као и да ће добити додатне руководиоце, односно менаџере.
Он је подсетио да је по новом закону о високом образовању највишим образовним институцијама у земљи омогућено да оснивају компаније, у чему ће управо менаџери имати највећу улогу.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa