Инфо

25. септембар 2018.25. сеп 2018.

Скупштина Београда прихватила расправу о осуди говора мржње одборника опозиције

БЕОГРАД, 25. септембра 2018. (Бета) - Скупштина града Београда прихватила је данас да се у дневни ред уврсти предлог одборничке групе Српске напредне странке (СНС) о осуди говора мржње одборника и једног од оснивача Савеза за Србију Жељка Веселиновића.

За тај предлог су гласали одборници владајућих странака и одборници СПАС-а Александра Шапића. Одборници Савеза за Србију и Покрета слободних градјана - Грађанског блока 381 нису гласали о том предлогу.

Шеф одборничке групе СНС Александар Мирковић рекао је новинарима да су одборници Савеза за Србију и ПСГ тиме показали да подржавају говор мржње и позив на насиље и силовање жена.

"Имали су шансу да се ограде од тог гнусног поступка и покажу људскост али они то нису учинили", рекао је Мирковић.

Он је рекао да Веселиновић треба да поднесе оставку јер није достојан обављања те функције и истакао да од тог захтева неће одустати све док Веселиновић то и не учини.

Шеф одборничке групе ПСГ - Грађански блок 381 Раде Вељановски рекао је да та група апсолутно осуђује изјаву Веселиновића, али да је јасно да негативну политичку културу пре свега распирује СНС.

"Ми смо спремни да се то стави на дневни ред, онда када се СНС изјасни и о ономе што су урадили Војислав Шешељ и Вјерица Радета што је још гори говор мржње", рекао је Вељановски новинарима у Скупштини града.

Он је додао да сви морају бити свесни шта је све ко изрекао до сада, а Шешељ и Радета и даље седе у Скупштини Србије.

"Морамо да разговарамо аргументовано о свему, а не да се једна изјава узима тако као да је изнад свега тога", рекао је Вељановски и додао да би било добро да је Веселиновић дошао на седницу скупштине града и да се ту јавно извини.

Шеф одборничке групе СПАС Жељко Ивањи рекао је агенцији Бета да по питању увреда увек треба имати јасан став и да је изјава Веселиновића непримерена и да вређа здрав разум.

Поводом опозиционог предлога да се расправља о ПКБ-у, рекао је да их нису обавестили на време о тој допуни дневног реда али да су за то да се о тој теми говори на посебној седници градске скупштине.

Скупштина је, иначе, данас одбила да расправља о захтеву ПСГ - Градјанског блока 381 да се о именивању одредјеног броја директора и в.д. директора предузећа и установа чији је оснивач град Београд расправља у редовном, а не у скраћеном поступку.

Скупштина је одбила затев Савеза за Србију да се у дневни ред уврсти расправа о ПКБ-у односно о укидању одлуке да се ПКБ пренесе са града на републику.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa