18. мај 2025.18. мај 2025.

Екстра брза торта за сваку прилику
У данашњем ужурбаном ритму, мало ко има времена да сатима проводи у кухињи припремајући торте са сложеним корама и печењем у више етапа. Ипак, то не значи да треба да се одрекнете домаћих посластица. Данас вам доносимо рецепт за екстра брзу торту без печења, која се припрема за свега 15 минута, а укусом и изгледом не заостаје за традиционалним тортама са славских трпеза.
Eкстра брза торта са плазмом и чоколадним филом
Састојци:
За основу:
300 г млевене Плазма кексе
100 г отопљеног путера
150 мл млека
За фил:
500 мл слатке павлаке
200 г крем сирa
150 г шећера у праху
150 г еурокрема или Нутелле
Декорација по избору:
Рендана чоколада, сецкани лешници, Плазма кекс, јагоде или банане
Припрема:
Кора без печења:
Млевени кекс помешати са отопљеним путером и млеком.
Добијену смесу утиснути у калуп (24 цм), поравнати и ставити у фрижидер.
Кремасти фил:
Умутити слатку павлаку док не постане чврста.
У другој посуди сјединити крем сир, шећер у праху и еурокрем.
Све лагано сјединити са павлаком и премазати преко коре.
Хлађење и декорација:
Торта се хлади најмање 2 сата (или 30 минута у замрзивачу).
Декорисати по жељи и служити хладно.
Савет:
За освежавајући тон можете у фил додати комадиће банана или малина. Такође, торта може да се прави и у чашама као појединачни мини-десерти – ефектнији су за сервирање на забавама.
Eкстра брза торта са плазмом и чоколадним филом
Састојци:
За основу:
300 г млевене Плазма кексе
100 г отопљеног путера
150 мл млека
За фил:
500 мл слатке павлаке
200 г крем сирa
150 г шећера у праху
150 г еурокрема или Нутелле
Декорација по избору:
Рендана чоколада, сецкани лешници, Плазма кекс, јагоде или банане
Припрема:
Кора без печења:
Млевени кекс помешати са отопљеним путером и млеком.
Добијену смесу утиснути у калуп (24 цм), поравнати и ставити у фрижидер.
Кремасти фил:
Умутити слатку павлаку док не постане чврста.
У другој посуди сјединити крем сир, шећер у праху и еурокрем.
Све лагано сјединити са павлаком и премазати преко коре.
Хлађење и декорација:
Торта се хлади најмање 2 сата (или 30 минута у замрзивачу).
Декорисати по жељи и служити хладно.
Савет:
За освежавајући тон можете у фил додати комадиће банана или малина. Такође, торта може да се прави и у чашама као појединачни мини-десерти – ефектнији су за сервирање на забавама.
Пише: Редакција Гласа Подриња
Актуелно
Најновији број
15. мај 2025.