Инфо

18. мај 2025.18. мај 2025.
Екстра брза торта за сваку прилику

Екстра брза торта за сваку прилику

У данашњем ужурбаном ритму, мало ко има времена да сатима проводи у кухињи припремајући торте са сложеним корама и печењем у више етапа. Ипак, то не значи да треба да се одрекнете домаћих посластица. Данас вам доносимо рецепт за екстра брзу торту без печења, која се припрема за свега 15 минута, а укусом и изгледом не заостаје за традиционалним тортама са славских трпеза.


Eкстра брза торта са плазмом и чоколадним филом
Састојци:
За основу:

300 г млевене Плазма кексе

100 г отопљеног путера

150 мл млека

За фил:

500 мл слатке павлаке

200 г крем сирa

150 г шећера у праху

150 г еурокрема или Нутелле

Декорација по избору:

Рендана чоколада, сецкани лешници, Плазма кекс, јагоде или банане

Припрема:
Кора без печења:

Млевени кекс помешати са отопљеним путером и млеком.

Добијену смесу утиснути у калуп (24 цм), поравнати и ставити у фрижидер.

Кремасти фил:

Умутити слатку павлаку док не постане чврста.

У другој посуди сјединити крем сир, шећер у праху и еурокрем.

Све лагано сјединити са павлаком и премазати преко коре.

Хлађење и декорација:

Торта се хлади најмање 2 сата (или 30 минута у замрзивачу).

Декорисати по жељи и служити хладно.

Савет:
За освежавајући тон можете у фил додати комадиће банана или малина. Такође, торта може да се прави и у чашама као појединачни мини-десерти – ефектнији су за сервирање на забавама.
Пише: Редакција Гласа Подриња

Најновији број

15. мај 2025.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa