Инфо

11. октобар 2018.11. окт 2018.

Опозиција критиковала предлог ребаланса буџета Београда

БЕОГРАД, 11. октобра 2018. (Бета) - Шеф одобрничке групе Савеза за Србију у Скупштини Града Београда, Драган Ђилас је данас критиковао предлог ребаланса буџета Града Београда за 2018. годину, због мало предвидјених средстава за инвестициони развој, а повећања своте за потребе градоначелника, његових заменика и чланова Градског већа.

Некадашњи градоначелник је казао да је читавим буџетом за 2012. годину било предвидјено 45 милиона динара за потребе градоначелника, заменика и чланова градског већа, док је ребалансом за ову годину предвидјен четири пута већи износ од 174 милиона динара.

"Издвајања су повећана за четири пута! Како штедите, свака вам част!", казао је Ђилас на седници градског парламента.

Он је казао и да је буџетом за 2012. годину за инвестициони развој било предвидјено 200 милиона динара, док су сада само 103 милиона динара.

Упоредио је и трошкове за предстојећу реконструкцију Улице Џорџа Вашингтона и некадашњу реконструкцију Булевара краља Александра, у време његове власти.

Тако је за реконструкцију Булевара од три километара потрошено 19 милиона евра, док је за "ужу и нешто краћу" улицу Џроџа Вашингтона предвидјено - 27 милиона евра.

"Волео бих и да расправи присуствује градоначелник, Зоран Радојичић, с обзиром да је буџет најважније градско питање", указао је Ђилас.

Одборник Покрета слободних градјана Павле Грбовић је најавио да та група неће гласати за ребаланс.

Он је казао да су за 124 милиона динара повећана средства за субвенције јавних предузећа.

"Сава центар дугује 600 милиона - да ли је неопходно да градјани финансирају неспособно руководство", упитао је Грбовић.

Изнео је да су средства за здравство смањена за 51 милион динара и упитао: "Да ли су наше здравствене сутанове у толико добром стању да се смањују средства, а за потребе презентације за туристичку организацију се издваја 132 милиона динара?".

Предлог ребаланса буџета представио је заменик градоначелника Горан Весић који је ту потребу објаснио приходима већим од две милијарде динара, уз оцену да је буџет Града Београда развојни и уравнот

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa