Инфо

22. новембар 2018.22. нов 2018.
Зеленовић: Буџетски новац послушницима СНС

Зеленовић: Буџетски новац послушницима СНС

Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић изјавио је да власт у Србији не третира све локалне самоуправе на исти начин и да се новац из текуће буџетске резерве незаконито дели.
Он је у интервјуу за Нови магазин навео да је у свом извештају који је презентовао у Савету Европе документовао примере злоупотреба, као и да председник Србије Алексадар Вучић дели "десетине милиона евра онако како мисли да треба, без процедура, правила и критеријума".
"Тај новац завршава тамо где седе послушници Српске напредне странке (СНС), који спроводе њихову политику. Ниједан динар није стигао нити у Чајетину нити у Шабац. Али је зато Краљево добило осам милиона евра, Лесковац 12 милиона, Крушевац шест, Јагодину да не помињем... Зајечар је добио 3,6 милиона оног тренутка када је Бошко Ничић преварио грађане и прешао у СНС", казао је Зеленовић.
Оне је додао да министар за јавну управу и локалну самоуправу Бранко Ружић, током састанка који су одржали, није објаснио зашто је Шапцу текући трансфер средстава смањен за милион евра годишње од 2014. године, за шта је министар рекао да је "вероватно грешка".
Зеленовић је навео да се такође умањио и број запослених у управи Шапца, као и да Параћин четири године не може да добије одобрење за изградњу вртића од Владине комисије.
Бета

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa