Инфо

20. фебруар 2019.20. феб 2019.
Све више свињских лешева по атарима и каналима

Све више свињских лешева по атарима и каналима

Због све учесталијег несавесног бацања анималног отпада по атарима и каналима, што може довести до заразе и свињске куге, Комунална полиција, у сарадњи са инспекцијом, појачаће контролу у наредном периоду.

Надлежни најављују решење овог проблема одношењем отпада у фирму у Сомбору.

Комунална полиција и Комунална инспекција уочили апелују на грађане да користе доступне сточне јаме. Како су капацитети мали ускоро ће Град Сремска Митровица додатно решити ове проблеме отварајући прихватни пункт и то између Лаћарка и Мартинаца на којем ће се отпад прикупљати и носити у Сомбор.

По речима комуналног инспектора Милоша Маџића, надлежна инспекција је почела са појачаном контролом одлагања анималног отпада, ради спречавања ширења свињске куге.

- Та болест утиче на велике произвођаче и на мала домаћинства. Тренутно имамо три сточне јаме у Чалми, Мартинцима и Кузмину, али то не подмирује потребе грађана. Критичан је Лаћарак, зато је локална самоуправа урадила идејно решење пројекта који ће се ускоро реализовати. На путу између Лаћарка и Мартинаца биће урађен терминал, тзв. пунктови где ће грађани моћи да одлажу анимални отпад, а биће потписан уговор са Протеинком из Сомбора која ће све то да односи - потврдио је Маџић наша сазнања.

-У знатно мањој мери се врши несавесно одлагање анималног отпада од како смо појачали контролу. Кога смо затекли на лицу места одмах смо писали казне које су прописане у фиксном износу - наводи Мирослав Чајка из Комуналне полиције.

Казне за физичка лица затечена на лицу места приликом одлагања анималног отпада на локацију која није за то предвиђена, одређене су у износу од 5.000 динара, за правно лице запрећена је новчана казна 100.000, а за предузетнике 75.000 динара.

Извор: Сремскомитровачки портал

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa