Инфо

22. фебруар 2019.22. феб 2019.
Сукоб у Влади Србије

Сукоб у Влади Србије

У владајућој коалиције дошло је до озбиљног сукоба. Са једне стране министар за технолошке иновације Ненад Поповић супротставио је изјави српског шефа диполоматије Ивице Дачића који је рекао да је званична политика Србије разграничење, када је реч о Косову и Метохији.
Према Поповићу, ту политику није утврдио ниједан државни орган да би она била званична политика.
- Једина државна политика по питању Косова је постизање компромиса са Албанцима у оквиру Устава Србије и Резолуције 1244 СБ УН изјавио је з министар Ненад Поповић поводом поруке српског шефа дипломатије Ивице Дачића, да је разграничење званичан предлог Београда за решење косовског питања.
- Никакву другу политику, осим постизања компромиса у оквиру Устава Србије и Резолуције 12 44, Влада Србије никада није утврдила. Ја се залажем за такву политику и положио сам заклетву као министар да ћу чувати Косово као саставни део територије Србије - поручио је министар Ненад Поповић.
Дачић није остао дужан Поповићу и рекао да не памти да је неко толико напао председника Александра Вучића, као што је то учинио министар за техонолошке иновације ћ критиком идеје да је разграничење могуће решење за Косово.
-Ту је ситуација јасна, Поповић не подржава оно што је изнео председник Вучић . Ако неко мисли да је Поповић напао мене, тај нема појма о политици - рекао је Дачић.
Он је навео и да је за њега несхватљиво "бусање у груди Поповића", које је и за Србију "веома штетно", јер води ка нејединству.
Дачић је казао да је Поповић вероватно погрешно информисан да је руски председник Владимир Путин против идеје разграничења и да због тога износи такве ставове.
- Пре пет година Путин се сагласио са овим предлогом. Лично сам разговарао са Путином и ја и Вучић небројено пута - рекао је Дачић.
Поповић је додао да ће о свом раду у Влади разговарати искључиво са председником Александром Вучићем, са којим се и договарао о уласку.
"Дачић се о томе ништа не пита, он се са мном није договарао када сам ушао у Владу и ја ћу о томе разговарати са председником који једини има право да одлучује о томе - казао је Поповић.


Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa