Инфо

23. фебруар 2019.23. феб 2019.
Маме протестују сутра у Београду

Маме протестују сутра у Београду

Иницијатива "Маме су закон" организоваће сутра у подне у Београду протестну шетњу трудница и породиља због тога што Влада Србије игнорише њене вишемесечне захтеве да се измени лош Закон о финансијској подршци породици са децом.
Иницијатива је саопштила да ће протест под слоганом "Маме су мафија" почети окупљањем на платоу испред Филозофског факултета одакле ће потом кренути протестна шетања до зграде Владе, где ће се учесницима обратити трудница Милена Јовичић, породиље Стефана Зарић и Ивана Танасијевић, мајка детета са инвалидитетом Станислава Павловић, једна од правница која је писала предлог за оцену уставности овог закона Софија Мандић и посланица Странке модерне Србије Татјана Мацура.
Градјани су позвани да на протест понесу лутку/бебу за перформанс који је планиран како би се послала порука министрима и председници Владе Ани Брнабић, као и пелене на којој треба да напишу поруку министру за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зорану Дјордјевићу и оставе их у кутији на прагу зграде Владе.
Организатор је саопштио да ће лутке које остану након протеста бити поклоњене дому за децу без родитељског старања.
У позиву на скуп наведено је да су добродошли сви, али без страначких обележја.
"Изађите сутра са нама на улицу, понесите пиштаљке и покажите да #МамеНисуСаме!", стоји у позиву на протест.
Министарка без портфеља задужена за демографију и популациону политику Славице Ђукић Дејановић недавно је рекла да је Влада Србије привела крају предлог измена и допуна Закона о финансијској подршци породицама с децом и да верује да ће бити једна од првих тема пролећног заседања парламента.
"Влада приводи крају предлог измена и допуна закона, врло брзо ће се наћи у скупштини. Надам се да ће то бити једна од првих тема пролећног заседања", рекла је Славица Ђукић Дејановић.
Бета

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa