Инфо

23. фебруар 2019.23. феб 2019.
Асоцијација слободних одборника- брана политичком криминалу СНС-а

Асоцијација слободних одборника- брана политичком криминалу СНС-а

Данас у београдској Општини Стари град основана је Асоцијација слободних одборника у циљу заштите локалних самоуправа од насилног режима Српске напредне странке. Одборници су се, гарантујући спровођење Споразума са народом, обавезали на сталан дијалог са грађанима и заступање њихових интереса, заштиту независности локалних самоуправа и децентрализацију. На скупу су говорили изабрани чланови координационог тела Никола Јовановић, Дејан Чокић, Драгана Ракић и Гордана Маринковић Савовић.
-Асоцијација слободних одборника ће од данас бити брана политичком криминалу СНС-а на локалу и отелотворење највеће вредности која мора да нас краси, а то је солидарност, рекао је Јовановић.
Одборници су се сложили да је режим Александра Вучића недопустиво кршење права и слобода грађана.
-Ми дубоко верујемо да је локални економски развој могућ само ако су грађани мотивисани и непосредно укључени у рад локалних самоуправа, јер управо они најбоље познају локалне прилике, изјавила је Драгана Ракић, одборница из Вршца и навела да су притисци, уцене и претње власти са којима се они, као режимски неистомишљеници, у парламенту и ван њега сусрећу недопустиве.
Конференцији је присуствовао и градоначелник Шапца Небојша Зеленовић, а у својој изјави истакао је да је Асоцијација настала као насушна потреба људи који заступају грађане у градовима и општинама.
-Данас је 687 одборника потписало заједнички улазак у Асоцијацију, што је много више од 443 одборника који су потписали Захтев за поштену примену закона када су општине Чајетина, Параћин и Шабац ишле у Стразбур. Дакле, имамо раст броја одборника који желе да се боре против централизације у Србији. Такође, сигурно знамо да ће Комиттет за мониторинг Савета Европе на седници већ у априлу да отвори наше питање, рекао је Зеленовић.
Одборници су се након конференције придружили грађанима на протесту "Један од пет милиона" на Тргу Републике.

Најновији број

23. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa