Инфо

22. мај 2024.22. мај 2024.
Јубилеј (Фото: Глас Подриња)

Јубилеј (Фото: Глас Подриња)

Установа за децу и младе свечано обележила 10 година рада

Установа за децу и младе, при Центру за социјални рад Шабац, свечано је обележила 10 година рада. Објекат у Касарским Ливадама, намењен за смештај деце и младих са аутизмом и одраслих са сметњама у комуникацији тренутно има 42 корисника, са којима ради 36 запослених, од чега је 11 стручних радника и девет неговатеља.

Фото: Глас Подриња


Прослави су присуствовали представници установа, организација, као и појединци који формално и неформално сарађују са Установом, волонтирају или донирају средства потребна корисницима.

Ђорђе Тодоров (Фото: Глас Подриња)


-Леп јубилеј Установе која се брине о онима који су најрањивији и којима је подршка неоходна. Република Србије препозаје бригу о угроженима и онима којима је помоћ потребна и у будућности ће се наставити са том праксом и то не само у смислу бројева. Углагања у инфраструктуру и установе су неопходна, али је примарно да крајњи корисници осете бољитак и рад и Репубике и Града Шапца и свих људи у локалној заједници који се брину о њима. Њихов осмех и задовољство је разлог због чега се све ово ради и радиће се и убудуће, рекао је државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Ђорђе Тодоров.

Фото: Глас Подриња


Окупљенима се обратио и градоначелник Шапца Александар Пајић који је подсетио да Град за социјална питања издваја око 400 милиона динара годишње. Град Шабац обезбеђује 12 услуга и 6 права из области социјалне заштите.

Александар Пајић (Фото: Глас Подриња)



-Веома ми је драго што на десету годишњицу рада Установе можемо да видимо напредак деце која овде бораве, али и њихово задовољство свим оним што добијају од свог Града и Установе. Сигуран сам да ћемо наставити у даље да унапређујемо све услуге из домена социјалне политике које пружамо. Град Шабац је град једнаких услова и могућности за све. Желим Установи да честитам 10 година постојања и да се квалитетом изборе са свим изазовима који им следе у годинама које долазе, рекао је градоначелник Пајић.

Биљана Мркоњић, директорка Центра за социјални рад Шабац пожелела је добродошлицу гостима и у име корисника се захвалила што су својим присуством увеличали прославу.

Биљана Мркоњић (Фото: Глас Подриња)


-Овај јубилеј нису само године постојања, него и неизмерни труд и рад свих наших запослених како би брига о нашим корисницима била квалитетна и адекванта. Захваљујући свим нашим сарадницима постигли смо квалитет. Заједничким радом и трудом учинили смо ово друштво праведним, а нашу малу домску заједницу видљивом у широј заједници, рекла је Биљана Мркоњић.

Фото: Глас Подриња


Корисници установе, заједно са ученицима Музичке школе "Михаило Вукдраговић" извели су две песме, а у прослави су учествовала и деца из Предшколске установе "Наше дете", као и музичар Лука Виторовић.
Глас Подриња

Најновији број

13. јун 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa